woensdag 25 september 2013

Vogels, beschouwingen en "bad times"

Gisteren zag ik het weer gebeuren. Vogels die bij elkaar komen en zich verzamelen. Klaar om een zwerm te vormen om straks hun vlucht aan te gaan in een bepaalde richting.
Ik vroeg me tegen beter weten in af of er ook vogles bij zouden zitten die tegen elkaar ter begroeting zouden zeggen: "Hey hoe is ie?", "Jij ziet er goed uit zeg" of een andere variant: "Moeten we nu alweer met jouw familie op vakantie, schat?"
Nee, niks van dat alles. Gewoon simpel. Er is ergens vandaan een soort Goddelijk signaal, ze komen bij elkaar, groeperen zich en gaan vliegen.
Simpel als wat.



Vandaag zijn de algemene beschouwingen in de tweede kamer i.v.m. voorstellen op langere termijn van de regering. Dus met z'n allen discussiëren ze wat af over het hoe en wat van de regeringsvoorstellen  op langere termijn. Prinsjesdag hebben we gehad. Nu moeten 'ze daar met z'n allen aan de slag.
Het zal van iedereen de nodige energie kosten om voor hun achterban, die ze vertegenwoordigen, het beste "uit het vuur te slepen". Iedereen wil tenslotte het meeste en het beste voor zichzelf én voor anderen.
Lasten en lusten verdelen en nog het allerliefst op een zo éérlijk mogelijke manier.
Vogels schijnen het wat dat aangaat een stuk simpeler te hebben. Ze komen bij elkaar, groeperen zich. En zonder te mokken, klagen, zuchten of steunen gaan ze, wanneer ze compleet zijn als groep op pad.
"Piece of cake."

Zegt de ene man tegen een andere: "You are so used with bad times, you can't live without them". Deze tekst komt uit de film The Great dictator van Charlie Chaplin. Een mooi gezegde waarheid.
Het wordt in deze fantastische film, die zich afspeelt in het Joodse getto in Warschau, gezegd door een Joodse man die zijn vriend wat wijze verlichting wil geven. Sommige waarheden blijven bestaan ondanks de tijd en omstandigheden waarin we leven.

Vliegen als een vogel, vrijheid in de lucht. Maar je moet wel bij elkaar blijven om de kans op leven en overleven groter te laten zijn.
Geniet met volle teugen van de vogels als je ze ziet.

Fijne dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten