maandag 2 september 2013

Alle duiveltjes zijn hier

Hell is empty and all the devils are here. William Shakespeare, The Tempest

Ja alle duiveltjes zijn hier en zijn soms zeer bepalend bezig in onze wereld.
Eergisteren las ik op het nieuws dat Rusland de wapenleverantie naar Syrië heeft opgeschort. Niet om een steentje bij te dragen aan rust en vrede voor de bevolking in dat land. Maar vanwege het feit dat het land geen geld heeft om de rekening voor de levering te betalen. Dat kan ook een reden zijn om geen wapens te leveren.

Zoals Darth Vader in Star Wars de jonge Luke Skywalker (zijn zoon) probeert over te halen om toch beslist naar de duistere kant te komen, zo staan de duiveltjes klaar om ons ook dingen te laten doen die we misschien niet willen.
De duiveltjes hebben een sterk gereedschap, de angst. De angst zorgt weer voor beren op de weg en laat bepaalde zaken en mogelijkheden zien in een daglicht met zeer spaarzaam zonlicht. Eigenlijk is de angst maar een armoedig fenomeen, maar als je niet oppast met grote gevolgen.
De angst voor het onbekende en het nieuwe. Angst om iets aan te gaan of te solliciteren. Angst voor anderen. De controle te verliezen. Angst om een relatie aan te gaan.
Als je eenmaal bang bent, staan de duiveltjes al te springen om toe te slaan.

Gisteren is de meteorologische herfst begonnen en de eerste blaadjes vallen al een klein beetje van sommige bomen. De dagen zullen korter worden, we gaan méér onze dingen binnenshuis doen. Ook trekken we ons een beetje in onszelf terug. Een heel natuurlijke beweging.

Maar eerst wachten ons nog een paar prachtige dagen met hoge temperaturen, héérlijk nazomeren.
Geniet van de dag en mocht je een duiveltje opmerken, gewoon met een glimlach tegemoet treden.
Daar kunnen ze niet tegen.

Fijne dag,



Geen opmerkingen:

Een reactie posten