donderdag 26 september 2013

Verlokking, de langste en Femke

"Beware of her fair hair, she excells
All women in the magic of her locks,
And when she twines them round a young man's neck
she will not ever set home free again."

Dit prachtige beeld kwam ik gisteren tegen in het nieuwe boek van Umberto Eco. Het is geschilderd door Dante Gabriel Rosetti (1828-1882).
Wat een mooi en zacht beeld. Haar lippen. Zoals ze op haar stoel zit, een beetje onderuit en aar ons toe gedraaid. De zachte tint van haar huid. Het gebied van haar hals en schouder zijn een ware uitnodiging en verlokking om als man langs af te glijden.
Welke man wil nu niet in die magische lokken verstrikt raken en uiteindelijk voor altijd een gevangene zijn?


Hebben jullie gisteren ook zo genoten van het debat en geknok in de tweede kamer? Af en toe was er felle discussie, vuurwerk, op het scherp van de snede zijn en soms gewoonweg ordinair ruziën.
Ach, als je als neutrale toeschouwer kijkt wat er gebeurt, dan zijn het gewoon een aantal mannen die willen laten zien wie de grootste en de langste heeft. Gisteren werd dat in een nabeschouwing op t.v. ook nog eens benadrukt.
Het zijn de mannen die daar achter de microfoon staan. Ik mis één, het liefste zou ik er nog meer willen, vrouw tussen al die mannen. Vrouwen waar zijn jullie?

Ik persoonlijk mis Femke. Ik mis Femke die af en toe met een interruptie en prachtige woorden tussenbeide kon komen en eigenlijk uitriep: "En nu is het genoeg, zijn jullie nu helemaal betoeterd?"
Kennelijk is de voorzitter/voorzitster van de tweede kamer ook niet bij machte er iets aan te doen, van haar straalt niet datgene uit wat onze Femke wel in zich had.
Ik mis Femke, haar woorden, haar stem en haar krullen.

Misschien kan de voorzitter van de tweede kamer het vandaag bij de algemene beschouwingen het eens ànders aanpakken.
Gewoon die mannen bij elkaar roepen, in een rijtje laten staan en het commando geven. "En nu die broeken naar beneden en laten zien". Dan is beschouwen en direct duidelijk.
Dan kunnen ze tenminste ook meteen verder met wat de bedoeling is, het besturen van ons land.

Fijne dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten