maandag 16 september 2013

Space, uitdagingen en kansen

Maandag. Herfst, regen en vallende bladeren.
Ongetwijfeld zijn er nu weer mensen op pad naar hun werk om aan een nieuwe frisse werkweek te beginnen.
Een week die misschien, qua gevoel, ultra lang gaat duren wanneer het werk je niet bevalt, je een vervelende baas hebt, je niet begrepen voelt door collega's en daardoor niet gezien of gewoon vind dat je super stom en vervelend werk hebt.
Tja en dan? Op slot laten of ga je op zoek naar een sleutel?


Er zijn mogelijkheden, uitdagingen en kansen.
Een mooi voorbeeld is het project "Huis van Overvloed" in Lent bij Nijmegen.
Voor een bedrag van 900 euro hebben mensen daar een compleet huis gebouwd met, voor anderen, overtollige spullen en afdankertjes. Stel je eens voor, een compleet huis en voor dat bedrag. Wanneer je rond gaat vragen naar spullen die een ander over heeft komen mensen dus massaal in beweging om te geven en te helpen.
Het was een experiment en dat was in ieder geval zeer geslaagd.
Helaas is het huis een paar weken geleden afgebrand, tot nu toe is de oorzaak ervan nog niet bekend, en inmiddels is het met de grond gelijk gemaakt. Maar een duidelijk signaal is er wel afgegeven, yes we can!

Afgelopen vrijdag, de 13de, wat een dag om het bekend te maken, werd door de NASA enthousiast bericht dat de ruimtesonde Voyager1 ons zonnestelsel heeft verlaten en de volgende ruimte is ingegaan.
In 1977 werd de sonde gelanceerd en nu, zo'n 19 miljard kilometer verderop, is het zover.
We weten niet wat de sonde daar zal aantreffen, misschien wel énorme verrassingen. Het is toch ongelofelijk dat we iets kunnen bouwen dat zich nu 19 miljard kilometer van ons vandaan bevindt? Het het stuurt ook nog informatie door ook. Het getal laat mij een beetje duizelen, het is bijna niet te begrijpen en te bevatten.

De creatieve mens, mogelijkheden, kansen en uitdagingen.
Een nieuwe week. Laat je verrassen!

Fijne dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten