zondag 13 oktober 2013

Gene Kelly, gehuil van de wind en het ritme van de regen

Regen , regen en nog meer regen.
Vandaag lijkt het een regenachtige dag te gaan worden. Ik ben hartstikke benieuwd hoeveel mensen vanochtend, tijdens het openen van hun ogen en terwijl ze al de regen horen kletteren, denken: "Gadverdamme, het regent..".
Het gevoel is er, de toon is gezet in mineur.
En wat dan? Laat je je dag daardoor negatief beïnvloeden of zelfs verpesten of wat ga je doen? Tenslotte hebben we altijd zelf een keuze, al zijn we ons dat niet altijd bewust.
Je zou, gewapend met een paraplu en laarzen aan, naar buiten kunnen gaan en je even Gene Kelly kunnen wanen. Lijkt me bijzonder leuk om te zien en voor mij als fotograaf zou het geweldige foto's opleveren!

Mocht je toch besluiten om niet naar buiten te gaan om te gaan dansen in de regen, dan is het genieten van de muziek van "Singing in the rain" een goeie optie. Een stuk of tien keer achter elkaar luisteren, meezingen en op de maat van de muziek een paar dansbewegingen maken.
Dit gegarandeerd goed werkende medicijn werkt super en is uitermate aanstekelijk. Héél wat beter dan wat de farmaceutische industrie ons graag wil laten slikken. Het is minder schadelijk en ook nog eens veel goedkoper! Tel uit je winst in deze tijden!

De herfst is de periode van het meer binnen zijn. In jezelf, in je lichaam, in je huis. Daar is niks mis mee.
Dat zijn gewoon natuurlijke wetmatigheden. Onze keus hoe we ermee om willen gaan en hoe we ermee van doen willen hebben, dat is belangrijk om even bij stil te staan.
En morgen? Morgen schijnt misschien wel weer de zon, wie weet.

Je zou natuurlijk ook kunnen besluiten om je partner eens diep in zijn of haar ogen te kijken en de boel de boel te laten. Samen luisteren naar het imposante gehuil van de wind en het ritme van de regen is hemels.

Fijne Zondag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten