zondag 8 juni 2014

Expositietip: Guido Guidi / Veramente in Huis Marseille 14 jnu t/m 7 september 2014

Guido Guidi / Veramente

14 juni 2014 / 7 september 2014

In het juryrapport waarin de Pixsea Oeuvre Award dit jaar aan de Italiaanse fotograaf Guido Guidi (Cesena, Italië, 1941) werd toegekend, wordt hij een echte, zwarte parel van de hedendaagse fotografie genoemd omdat zijn werk tot nog toe te weinig internationale erkenning kreeg.

Guido Guidi studeerde architectuur in Venetië, maar is sinds de late jaren '60 ononderbroken actief als fotograaf. Hij staat bekend als pionier van de nieuwe Italiaanse landschapsfotografie met een scherp oog voor de culturele en historische gelaagdheid van het eigentijdse, verstedelijkte landschap. Zijn bronnen zijn te vinden in de architectuurgeschiedenis, met name het werk van Carlo Scarpa, bij de Neorealistische Italiaanse film, en ook in de conceptuele kunst die in Italië sterk aanwezig is geweest.
Zijn beeldsequenties zijn met een platencamera gemaakt en één op één afgedrukt. Het werk oogt klein, zeer precies, en het is tamelijk monochroom van kleur. In zijn beeldkeuzes en uitsneden weet Guidi zijn werk echter een ongelooflijk sterke, poëtische lading mee te geven.

Bron en lees verder...www.huismarseille.nl/nl/tentoonstelling/guido-guidi-veramente

Geen opmerkingen:

Een reactie posten