dinsdag 8 april 2014

Boekentip: "EMPATHIE LOONT" DOOR PAULA VAN CUILENBURG

EMPATHIE LOONT! De kracht van liefde en wil.
Een boek over empathie: over hoe jij, de ander en de wereld om je heen mooier worden door een optimale inzet van liefde en wil.

Empathie op microniveau kan leiden tot een liefdevolle acceptatie van jezelf en tot een diepgevoeld respect voor elk ander mens.
Empathie op macroniveau kan leiden tot openheid voor andere culturen, religies en wereldbeschouwingen.
Empathie loont! Gaat over empathie en hoe jij, de ander, en uiteindelijk de hele wereld daar beter van wordt.

Evenals het vorige boek van Paula van Cuilenburg, De stille plek in jezelf. Meditatie in de psychosynthese, is ook dit boek geschreven vanuit het gedachtegoed van de psychosynthese:een humanistische en transpersoonlijke richting binnen de psychologie.
De vanuit de psychosynthese beschreven begrippen ‘liefde’ en ‘wil’ lopen als een rode draad door Empathie loont!. Liefde en wil kunnen inhoud en richting geven aan empathie.

In drie delen wordt empathie nader uitgewerkt: op individueel niveau (Ik), in de relationele sfeer (Jij en Ik), en in een groter verband (Wij en de wereld).
Na elk deel staan handreikingen om (zelf)empathie meer handen en voeten te geven. Het vierde deel (Mindfulness en heartfulness) gaat in op meditatie als een krachtig instrument bij het verwezenlijken van empathie.

Empathie loont! is uitgegeven bij De Toorts in Haarlem.
Het is te verkrijgen via de webwinkel van De Toorts: www.toorts.nl en bij elke (internet)boekhandel (€ 19,00). ISBN: 97 89060 208434.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten