zondag 15 juni 2014

Expositietip: Piet Schoenmakers “De lijn is alles”



“De lijn is alles”

Piet Schoenmakers (1919-2009) maakte niet veel woorden vuil aan zijn kunst, maar wat hij zei was treffend: “De lijn is alles”. Het plezier spat van zijn schetsen en ook in zijn schilderijen, beeldhouwwerken en glas-in-lood is de lijn nooit ver te zoeken.

Piet Schoenmakers is opgeleid aan de Rijksacademie Amsterdam en verwierf met een gravure de Prix de Rome. Met deze prijs kreeg de jonge kunstenaar gelegenheid om te reizen en zich verder te ontwikkelen. Bezoekers zijn verbaasd hoe hij zich tot op hoge leeftijd ontwikkelde. De naturel tekeningen uit de beginjaren zijn even trefzeker als de abstracte werken uit de latere jaren.

De vierde jaarlijkse ateliertentoonstelling na het overlijden van Piet Schoenmakers is gewijd aan de lijn. Belangrijke thema’s uit zijn werk, die ook al in eerdere exposities getoond werden, de Torso, Ruimte en Naturel komen terug in de getoonde tekeningen en schilderijen. Gedurende de laatste twee weekenden van juni wordt het voormalig atelier opengesteld door de Stichting Piet Schoenmakers.

Bron en lees verder...www.pietschoenmakers.nl/de-lijn-is-alles/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten