donderdag 8 augustus 2013

De wolf is terug en een verkeerd geprinte koffiemok

Ligt het nu aan mij of leven we nu, hopelijk van korte duur, in een tijd van rampspoed?
Het ene na het andere slechte nieuws komt op dit moment voorbij. Treinen die ontsporen, eentje schijnbaar veroorzaakt door een machinist die met z'n mobiel bezig was. Een windhoos over een camping, tragisch genoeg met een boom vallend op een camper. In Duitsland grote hagelstenen die ruiten in kegelen. Een hoogwerker die omvalt in Nijmegen met een dode als gevolg. Potvissen die, uiteindelijk niet te redden, in Nederland strandden. Het kan niet op.
En dan is er nog de mogelijke dreiging van terreur, schijnbaar niet in Nederland, maar we zijn wel waakzaam. De dreiging hangt als een grauwe mist, tegelijkertijd met wolken en regen, over ons land.
Waar hangt J.B. 007 uit? In z'n eentje zou hij aan die veroorzaakte grauwsluier wel een einde maken als ware hij Mr. Muscle himself.

En dan is er ook nog sprake van een wolf die een paar weken geleden dood werd aangetroffen. Men dacht eerst aan een grap, maar nu komt er een ander signaal. De wolf is terug in Nederland. Er schijnen nu al mensen te zijn die nu niet meer zo snel een boswandeling gaan maken. Boswachters zijn op hun hoede, letten op sporen en houden het allemaal met hun verrekijkers in de gaten. Gisteren was er een heuse persconferentie om de pers te vertellen dat het om een èchte wolvin ging, de wolf bleek een vrouwtje te zijn. Waarschijnlijk kwam de wolvin van origine uit het oosten van Europa en was ze hélemaal naar Nederland gelopen.
De arme wolf heeft als dier een slecht imago. In de historie is dat zo gegroeid en heerlijk aangedikt door verhalen en sprookjes. Zelf denk ik met weemoed terug aan Roodkapje en De wolf en de zeven geitjes. Dat waren nog eens spannende leesmomenten, maar gelukkig met een goeie afloop.
Zullen we wedden dat Wilders na het zomerreces een nieuw punt heeft op de politieke agenda? Alle wolven moeten het land uit! Na de Islam en de Polen komt er straks een website waarop iedereen kan aangeven dat ze van mening zijn dat alle wolven het land uit moeten. Ik verheug me al op de z'n oneliners van de man met de gebleekte haren.

Was er nog iets leuks gisteren op het nieuws? Ja, natuurlijk wel. Het item van de verkeerd bedrukte koffiemok van Starbucks. Een Nijmeegse koffiemok met de Arnhemse John Frost brug erop geprint, grappiger kan het bijna niet. Waarschijnlijk hebben een aantal daarvoor verantwoordelijke mensen vannacht slecht geslapen. Het bericht stond in de krant en werd via Twitter pijlsnel de wereld in geslingerd.
De leukste opmerking kwam van een twitteraar die schreef: "In de oorlog hadden de Amerikanen het ook al fout". De koffiemok kost trouwens het schamele bedrag van €10,50. Dat is ook een lachertje.

Gelukkig komt er een tijd aan van licht, dat wordt wereldwijd door allerlei mensen gezegd en voorspeld. Ik geloof daar wel in. licht en een andere bewustwording. En die wolf, tja die valt misschien best wel mee zolang je geen geitje bent of iets roods aan trekt.

De mooiste tekst die ik gisteren las, kwam, in alle bescheidenheid, van mijn eigen pen: "Intense, dierbare momenten zijn een streling voor het hart."
En zo is het maar net.

Fijne dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten