maandag 12 augustus 2013

De eerste schooldag

Soms vallen delen van een puzzel op z'n plaats, losse delen vormen zich tot één geheel en opeens krijg je een helder en duidelijk beeld. Er komt een glimlach op je gezicht en van binnen ontstaat, in een duizendste van een seconde, een aha-gevoel. Zit het zo?
Je hebt zojuist een grote ontdekking gedaan in jouw wereld. Dat is het moment dat je iedereen graag gunt. Het moment van inzicht.

Vandaag gaan in de buurt waar ik woon de kinderen weer naar school, althans de kinderen die het basisonderwijs volgen. De vakantie is helaas voorbij. In talloze huizen ging het alarm van de wekker vanochtend. Stiekem vraag ik me met een glimlach af in hoeveel huizen de snooz-knop werd ingedrukt. Het "moeten" is weer van start gegaan. Nog even omdraaien, nog één keer en nog even blijven liggen. Het warme bed heeft soms een enorme zuigkracht, het lichaam wil zich maar niet losrukken en overgeven aan de werkelijkheid van alledag.
 
Het is tijd, na een mooie zomervakantie met veel zon en heerlijke speelmomenten, een volgende stap te zetten. Verder te gaan met ontdekken en leren. Geweldige ervaringen die je als kind onderweg opdoet zorgen voor handige gereedschappen in de survival uitrusting die op sommige momenten goed van pas komen in het leven.

De schooltas hangt of ligt al klaar. De boterhammen en iets te drinken kunnen erin, lekkers voor tussendoor ook. Het lekkers, om de smaakpapillen te activeren en je even te kietelen.
Ik hoop dat de schooltas twéé vakken heeft. Een vakje voor de brandstof die het lichaam nodig heeft en de andere voor alle wensen en dromen.
Ontdekking en inzicht zijn aanstaande.

De kinderen wens ik een mooie en fijne eerste schooldag. Voor de moeders en vaders, sterkte met het loslaten van de kinderhand.

Fijne dag.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten