dinsdag 7 januari 2014

Vervreemdend, close encounter en vriendschap

Fotografie Mart van Zwam
Een vervreemdend beeld is het zó wel geworden. In de plas hemelwater wat op de grond ligt is een reflectie te zien van het oude Honig fabriekspand in Nijmegen.
De foto is eigenlijk 180 graden andersom genomen en dat geeft een grappig effect. De wereld op z'n kop.
Vreemd zijn ook de berichten van de afgelopen dagen i.v.m. het wonderlijke fenomeen UFO. Een paar dagen geleden nog bleef een piloot van Airbus A320 bij zijn verhaal van een op een rugbybal lijkend vreemd zilverkleurig vliegend object dat maar rakelings langs zijn vliegtuig scheerde.

En vandaag lees ik dat in Bremen de boel in rep en roer was omdat er op de radar een onbekend vliegend voorwerp was waargenomen. Dat leidde tot een paar uur vertraging op het vliegveld. Er werden vliegtuigen omgeleid, een politiehelikopter steeg op maar zag niets verdachts.

De arme en zwaar gewonde poes die enkele dagen geleden voor de nodige ophef zorgde is naar alle waarschijnlijkheid niet overleden als gevolg van vuurwerk. Hoogstwaarschijnlijk is ze aangereden.
Dat is op zich al een naar bericht, maar hopelijk zijn de verhitte gemoederen ondertussen een beetje gaan liggen. Kalmte kan ons soms zo goed van dienst zijn.

Gisteren werd bekend dat een speler van Vitesse niet mee mocht naar een trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten. En dat allemaal vanwege zijn paspoort. Het land Israël, eigenlijk heet het een staat, wordt niet door hen erkend en bestaat dus gewoon niet. Kennelijk wil men in het gastvrije land niet met een Alien van doen hebben.
Enkele Nederlandse politici die met een opgeladen accu terug zijn gekeerd van een welverdiend reces grepen direct naar een microfoon en spraken er schande van. "Jodenhaat" werd er al snel geroepen. De bijverschijnselen van het feest van het Licht zijn kennelijk al snel uitgewerkt.
Maar héél misschien speelt er wel mee dat als je je maar laat horen je dan snel een aantal stemmen kunt scoren. En dat rijmt ook nog eens mooi.
Al met al leven we op een mooie planeet, maar we doen soms een beetje vreemd.

Wat die Aliens betreft? Ach, die komen misschien gewoon even een kijkje nemen of wij al klaar zijn voor een bijzonder contact. Maar persoonlijk denk ik dat ze snel rechtsomkeert maakten toen ze onze chaos zagen.
Een snelle blik vanuit de lucht op Centraal Afrika, Mali, Filipijnen of Syrië zegt meer dan genoeg denk ik.
Ik zou wel een close encounter willen hebben. Een paar dagen geleden zag ik weer een fragment uit E.T.
En even, héél even voelde ik me weer dat fietsende jochie met ET voorop in het bakkie en de enorme Maan op de achtergrond. En ondertussen hoor ik de fantastische muziek van John Williams.
"ET, stay..."

Fijne dag.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten