maandag 1 juli 2013

De kleur blauw...


Gisteren kocht ik op de rommelmarkt een aantal dvd's, een daarvan was de film Flightplan met in de hoofdrol Jodie Foster. Hieronder een foto van de dvd hoes met een afbeelding, een still uit de film.
De film gaat over een moeder die, samen met haar dochtertje, aan boord is van een (ultra modern en zeer groot) vliegtuig vanuit Duitsland naar America. In de bagageruimte staat de kist met daarin haar overleden echtgenoot.
De foto, wat valt op? Blauw, blauw, blauw...duidelijk aanwezig. Blauw, rode lippen, de mond iets open en een gladde huid. Ik heb het even opgezocht. Jodie Foster is geboren in 1962, de film is gemaakt in 2005, ze was op het moment dat de film uitkwam dus 43 jaar. In de film zelf ziet ze er, door het licht wat is gebruikt, de closeups enz, iets ouder uit. Op de foto lijkt ze een jonge moeder, zelfs een beetje meisjesachtig. Gedaan om ons te verleiden de film te gaan zien en te verkopen. Reclame is een mooi vak!
De hoeveelheid blauw? Blauw staat voor puur en zuiver. Wanneer je naar de foto kijkt kan er, onbewust, iets in je worden geactiveerd. Je gaat ogenblikkelijk iets voelen, ben je je dat bewust?
Wanneer je vandaag gaat winkelen of je doet je gewone boodschappen, kijk je misschien, al is het maar voor een kort moment, met andere ogen. :-)







Jodie Foster. Donkerblond haar, een lok links, eentje rechts. Donkere trui, blote hals. (knal) Blauwe ogen en rode lippen, haar mond iets open.
Lichtjes aan de linkerkant van de foto, de kleur blauw boven haar hoofd.












Blauw staat voor puur of zuiver. Kijk eens rondom je heen. Koop je weleens een pak melk?










The Madonna Conestabile, geschilderd door Raphael. Een schilderij met daarop afgebeeld Maria en haar kindje Jezus. Blauw, puur en zuiver, de onbevlekte ontvangenis. (het kindje Jezus lijkt wel heel leergierig).














Geen opmerkingen:

Een reactie posten