zaterdag 6 juli 2013

Verleden en toekomst

Wij kijken van links naar rechts en toevallig (is dat wel zo?) schrijven we ook nog van links naar rechts.
In dit mooie Nederland rijden we als we ook te maken hebben met tegenliggers aan de rechterkant van de weg. De meeste mensen zijn rechtshandig, een kleiner aantal linkshandig.
De hemel en de lucht zijn altijd boven, hel en aarde onder, dat is best handig om niet de oriëntatie kwijt te raken. Gevoelsmatig is verleden links in ons beeld en toekomst rechts. Dat is duidelijk te zien in het voorbeeld. Wanneer ik de afbeelding in Photoshop spiegel dan klopt het gevoelsmatig niet.
De mens gaat op een gegeven moment in de evolutie lopen en loopt zo naar de toekomst en niet in zoals in de afbeelding rechts naar het verleden. Klopt het?


            







Dit romantische stelletje, hij achterop en de blondine wijdbeens (het is een detail) voorop rijden zo een gezamenlijke prachtige toekomst tegemoet. Zij kijkt smachtend naar hem, hij kijkt stoer en vastberaden terug. Als je met je ogen een lijn trekt dan kom je uiteindelijk weer bij de naam Harlequin terecht, dat heet naamsbekendheid in je geheugen prenten.  











Nog een mooi voorbeeld. Een omslag van een ander boek met als titel "Verborgen verleden". Het verleden ligt aan de rechterkant, achter haar rug en ze is of gaat bezig om ernaar te kijken, misschien wel om het geheim te delen in deze triller. De staart van haar haren leiden de kijker naar het donker, het verborgen verleden.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten