woensdag 10 juli 2013

Vierdaagse..!

Nog maar een paar nachtjes slapen en het is weer zover, dan gaan de bruisende zomerfeesten weer van start in Nijmegen. Dagen lang veel volk op de been en vier dagen lopers op het wandelparcours, knokkend voor het welverdiende kruisje met als apotheose de grandioze intocht op de Sint Annastraat. Vier dagen wandelende mensen, de gladiatoren van zandpad, rijksweg en asfalt.
De tijd van feest, veel feest, bier, heel veel bier. Ook de tijd van heerlijk fotograferen, er gebeurt namelijk zoveel in de dagen die gaan komen.

Op deze foto nog niet, het is nog stil. Gelukkig voor mij wachtte deze artiest, met pruik een soort mengsel tussen André Rieu en Geert Wilders, op wat nog zou gaan gebeuren. Hopelijk een leuke show met veel publiek. Ik liep langs de kapel en had een kort moment om dit te schieten, hij stond heerlijk met zijn handen werkloos en ingepakt in zijn  zaken, zijn buitensporig grote cello de rug toegekeerd. Waar keek hij naar?
De cello, te groot voor het doek op de achtergrond wat een decor moest voorstellen, stond er ook rustig  bij, in blijde afwachting om te mogen optreden. De Mariënburgkapel zag het met lede ogen aan.
Stilte voor een optreden. Gelukkig is mijn camera zacht van geluid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten