dinsdag 13 mei 2014

Open Tuinen Dagen in Amsterdam 20, 21 & 22 juni 2014


Ieder jaar in het derde weekend van juni zijn de Amsterdamse Open Tuinen Dagen. Op 20, 21 & 22 juni openen ruim 25 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren voor het publiek. Het thema van de Open Tuinen Dagen is dit jaar: Grachtentuinen tot Nut en Vermaak.

Bij de aanleg van de grachtengordel in de 17e eeuw werden de tuinen meestal zó ingericht dat ze nuttig waren. Op de oudste stadsplattegronden zie je boomgaarden, moes- of kruidentuinen en bleekvelden aangegeven. Naarmate de bewoners rijker werden, werd een fraaie siertuin een statussymbool en vermaak in de tuin een doel op zich.

Tuinliefhebbers krijgen tijdens de Open Tuinen Dagen de unieke kans om een wandeling te maken langs de groene oases van de stad. Zowel klassieke als hedendaagse tuinen zijn gedurende deze drie dagen te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur.

In Museum Willet-Holthuysen is tijdens de Open Tuinen Dagen catering aanwezig. In het souterrain kunt u een lekkere versnapering krijgen, verzorgd door Brouwersgracht Catering. Daarnaast zal Tesselschade-Arbeid Adelt Amsterdam in het museum handgemaakte artikelen verkopen. Tesselschade-Arbeid Adelt is de eerste vrouwenvereniging van Nederland en helpt vrouwen onder andere op weg naar economische zelfstandigheid.

Bron en lees verder...www.willetholthuysen.nl/open-tuinen-dagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten