dinsdag 20 mei 2014

Expositietip: Museum Hilversum; Oh my God...



Oh my god

Vanaf 25 januari toont Museum Hilversum de verrassende en spraakmakende tentoonstelling ‘Oh My God’, met vanaf 15 mei een speciale projectexpositie Anna’s Hoeve. Ervaar de wereld van geloven door de ogen van videokunstenaars, zoek naar het DNA van het Gooi en laat je inspireren door de schatten van ons publiek. De vraag: ‘Wat geloof jij?’, krijgt met deze indrukwekkende verzameling van persoonlijke verhalen en schatten een gezicht.

Videokunst
Als het museum van Hilversum Mediastad is Museum Hilversum sinds kort het platform voor artistieke mediakunst. In samenwerking met Stichting LIMA creëert ‘Oh My God’ een ruimte voor kijken met aandacht die je uitnodigt om je te verliezen in de mooiste videokunst over religie en spiritualiteit. In vijf edities die maandelijks wisselen laten we werk zien van Marina Abramović, Yael Bartana,  Jan Fabre, Yang Ah Ham, Jeroen Kooijmans, Lin de Mol, Kees-Jan Mulder, Racké & Muskens, Donna Verheijden, Puck Verkade, Roy Villevoye en Guido van der Werve.

Tot en met 22 mei is het onderwerp van de videokunst: symbolen en rituelen, een andere bril. Yael Bartana, Roy Villevoye, Yang Ah Ham en Kees-Jan Mulder laten je met hun werk eens kijken door de bril van een ander. Met hun werk onderzoeken zij hoe religieuze symbolen, rituelen en verhalen geïnterpreteerd worden en hoe je dit kunt beïnvloeden. Is de betekenis dan toch niet zo eenduidig als gedacht?

Reserveer alvast een bezoek aan de videokunst in je agenda:

Jan Fabre: Eeuwig en vergankelijk. 24 mei t/m 1 juli 2014

Bron en lees verder: museumhilversum.nl/expo/oh-my-god/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten