woensdag 5 februari 2014

Nijmegen, meeleven en verbinden

Tja, daar zit je dan als pop in de etalage van een kledingwinkel op Plein 1944, starend als een stille denker en met lege ogen in de verte...
En daar sta je dan als fotograaf een combi-selfie te nemen, uiteraard van jezelf en van een sfeerplein in aanbouw. Tegelijkertijd verbaas ik me wat etaleurs nu weer voor creatiefs en moois hebben bedacht.

De camera pakken en er een foto van schieten. Onze wereld is op dit moment meer dan ooit in beelden vastgelegd.

Nijmegen heeft wat, er is altijd iets. Leven in de brouwerij. Bruisend en af en toe is er een beetje hommeles.
Ondertussen hebben onze ouderen in zorgcentrum Nieuw Doddendaal redelijk goed nieuws ontvangen. Gaat de Primark naar het zich er nu laat aanzien eerder open en is er een heuse actie gestart op Facebook om boekhandel Dekker van der Vegt vooral te laten voortbestaan.
Je kunt van Facebook en ander social-media zeggen, denken en vinden wat je wilt, maar het helpt om mensen een stuk dichter bij elkaar te brengen. Behalve dagelijks geklepper over wat men vanavond eet of hoe het met het humeur is gesteld is er ook beweging en actie.  


Zoals diverse fantastische acties i.v.m. de fatale brand in het prachtige oude gebouw op de Groesbeekseweg. Er is een veiling, een benefietconcert en het inzamelen van kleding en andere spullen.
Er is hoop voor het sociale stuk wat ieder mens in zich heeft. Of beter gezegd...Meeleven met een ander en je verbinden aan die ander is eigenlijk nooit weggeweest. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten