zaterdag 16 augustus 2014

ODDSTREAM FESTIVAL kunst, design, technologie; Lindenberg Nijmegen

ODDSTREAM FESTIVAL kunst, design, technologie, Nijmegen, Lindenberg,
ODDSTREAM FESTIVAL
kunst, design, technologie

Vrijdag 15 t/m zondag 24 AUGUSTUS 2014
11:00 – 23:00 uur
Lindenberg Nijmegen

Schakelen tussen stilte en sensatie bij Oddstream Festival

Ben je altijd bereikbaar? Reageer je op iedere melding van Facebook? Of kies je voor je rust en zet je alles uit? In onze wereld vol technologie moet ieder voor zich hier een balans in zoeken. Rust is niet langer de basis, maar iets waar je je best voor moet doen. Oddstream Festival biedt bezoekers tien dagen lang de kans om zelf te schakelen tussen stilte en sensatie.

De derde editie van Oddstream Festival vindt dit jaar plaats van 15 t/m 24 augustus in Nijmegen. Het festival richt op kunst in het grensgebied van technologie en design. Interactieve kunst, videokunst en lichtkunst en andere installaties maken deel uit van de festivalexpositie. Voor iedere installatie is een aparte ruimte ingericht in De Lindenberg te Nijmegen. In deze labyrintachtige ruimte schuilt om elke hoek een nieuwe wereld vol indrukken of een oase van rust.

Rust en prikkels staan centraal in de expositie en wisselen elkaar in hoog tempo af. In ons dagelijks leven is er geen ontkomen aan prikkels via vele kanalen tegelijkertijd. Continue stimulatie is de standaard geworden, en complete rust is tegenwoordig een luxeproduct. Zowel de expo als de activiteiten daaromheen draaien bij Oddstream om de spanning tussen rust en prikkels. Je kunt telkens kiezen tussen stilte en sensatie, tussen hyper en zen.

De expositie bestaat uit installaties van Fred Penelle & Yannick Jacquet, Andrej Koruza, Art van Triest, Yolanda Uriz Elizalde, David Scheidler, Tarik Barri & Marleen Visser, Ksenija Pankratova & Vladimir Grafov, Jan Huijben, Rob Mellink, Sebastian Frisch, Jacob Hoving, Monobanda, Matthijs Munnik, Quiet Ensemble, en Daniel Maalman.

Bron en lees verder...www.oddstream.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten