maandag 18 augustus 2014

Kunstenaar Ger van Elk (73) overleden


The co-founder of the word O.K.
- Hollywood 1971 
Ger van Elk

Beeldend kunstenaar Ger van Elk is overleden. Dat melden twee galeries die hem vertegenwoordigen. Van Elk was onder meer bekend van zijn conceptuele sculpturen, installaties en beschilderde foto’s. Hij is 73 jaar oud geworden.

Van Elk wordt samen met onder anderen Jan Dibbets en Wim T. Schippers gezien als een belangrijke vertegenwoordiger van de conceptuele kunst in Nederland. Hij werkte met allerlei materialen, waaronder touw, canvas en hout. Zijn kunst is tentoongesteld in het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Museum of Contemporary Art in Chicago en The Museum of Modern Art in New York.

“Hij was één van de weinige Nederlandse kunstenaars die internationaal is doorgebroken”, zegt redacteur beeldende kunst Sandra Smallenburg. Hij was vertegenwoordigd in een internationaal toonaangevende tentoonstellingen, zoals Op losse schroeven/Situaties en cryptostructuren in het Stedelijk Museum en When Attitudes Becomes Form in de Kunsthalle in Bern, beide in 1969, en Sonsbeek buiten de perken in 1971.

Bron en lees verder...www.nrc.nl/nieuws/2014/08/18/kunstenaar-ger-van-elk-73-overleden/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten