maandag 18 augustus 2014

Gebroeders van Limburg Festival 29, 30 en 31 augustus 2014

Gebroeders van Limburg Festival, Nijmegen,
Zondagmiddag 31 augustus 2014 om 13.00 uur zal de Blijde Incomste van het Gebroeders van Limburg festival weer door de binnenstad trekken. Anders dan voorgaande jaren is de Blijde Incomste dit keer niet de afsluiting van het festival, maar een hoogtepunt midden op de zondag.
De Nijmeegse middeleeuwse traditie van een Blijde Incomste is 10 jaar geleden door het Gebroeders van Limburg festival nieuw leven ingeblazen ter ere van hertogin Katherina van Kleef. Een dergelijk ontvangst  werd door de stad aangeboden aan een vorst die te gast was. In de stoet liepen adel, geestlijkheid en burgerij mee.  In de hernieuwde traditie lopen honderden figuranten in historische kostuums mee, alsmede ridders te paard, wagens en dieren, waaronder natuurlijk de Gelderse draak! Vorig jaar stonden er duizenden bezoekers langs de kant. Na de Blijde Incomste gaan de activiteiten door op het Valkhof en in het Hunnerpark, met o.a. de Slag om de Poort en riddertoernooien.
Voorafgaand aan de Blijde Incomste is er om 10.00 uur een middeleeuwse kerkdienst in de Stevenskerk, met een historische processie.

Bron en lees verder...www.gebroedersvanlimburg.nl/limburgfestival


Geen opmerkingen:

Een reactie posten